Paard en therapie

"Door de puurheid en onvoorwaardelijkheid van het paard voel je je niet afgewezen, maar gesteund, getroost, 'lichter' en kan je weer beter in je kracht gaan staan."

Een paard spiegelt jouw gedrag, emotie en energie

 

'Paard en therapie' is een vorm van therapie waarbij ik als therapeut een paard (indien nodig meerdere) inzet als hulpmiddel bij de therapie.

 

Paarden hebben andere, ongeschreven regels in de omgang met elkaar dan mensen. Een paard is een kuddedier en als een cliënt zich als nieuwe 'kuddegenoot' aandient, zal het paard op onderzoek uitgaan om te ervaren wie hij of zij is.

 

Dat is precies wat een paard doet: waarnemen. Zijn er blokkades die je in je lichaam draagt? Is er spanning? Een paard spiegelt jouw gedrag, emotie en energie. Niet om er een oordeel over te geven, er is geen 'goed' of 'fout'.

 

Dit waarnemen van het paard kan ik als therapeut vertalen en benoemen aan de cliënt. Dit levert voor jou als cliënt inzicht, bewustwording, duidelijkheid, rust en ruimte. Je kan ergens op een andere manier mee omgaan, iets een plek geven of loslaten en wellicht actiever keuzes maken.

 

Door de puurheid en onvoorwaardelijkheid van het paard voel je je niet afgewezen, maar gesteund, getroost, 'lichter' en kan je weer beter in je kracht gaan staan. Aan jou de keuze ...

 

Ook voor individuele of groepssessies (workshops/teambuilding)

'Paard en therapie' is onderdeel van het pallet dat ik vanuit mijn praktijk Senang Meppel aanbied. Naast cliënten die dit als onderdeel van hun therapie volgen, is het ook mogelijk om individueel of als groep deze bijzondere ervaring mee te maken. Het heeft dan meer het karakter van een workshop of teamuitje, en minder als 'therapie'.

 

Ontspannen omgeving bij Hoeve Beukers

De sessies voor 'paard en therapie' worden gehouden bij manege / pensionstalling Hoeve Beukers in Wanneperveen. De landelijke ligging in natuurgebied 'De Wieden' geeft rust en ruimte. Daarnaast zorgen de eigenaren voor een ontspannen en ongedwongen sfeer.

 

Tarief

Voor cliënten die 'paard en therapie' als onderdeel van een breder traject volgen bij Senang Meppel bedragen de kosten 85,- euro. (Een regulier consult kost 50,- euro, de meerkosten zitten in de extra benodigdheden zoals de inzet van een paard en de locatie).

 

Voor deelnemers die eenmalig individueel 'paard en therapie' willen volgen als workshop bedragen de kosten ook 85,- euro.

 

Voor groepen is de prijs afhankelijk van de omvang van de groep en de invulling van de workshop of teamuitje. Voor meer informatie:

http://www.hoevebeukers.nl/evenementen/bedrijfsuitjes/

 

Nieuw: Paardenpower bij Hoeve Beukers (weerbaarheidstraining)

Vanaf 1 januari 2017 biedt Hoeve Beukers in samenwerking met Senang Meppel een training 'paardenpower' aan. De training is bedoeld voor iedereen die zich sterker wil voelen en weerbaarder wil zijn.

 

Hiervoor gebruiken wij paarden om jou een spiegel voor te houden. Door te werken met paarden ontwikkel en versterk je je eigen kracht. We werken in kleine groepen van ca 5 personen en hebben groepen voor jeugd en volwassenen.

 

De trainingen zullen plaats vinden in 4 zaterdagmiddagen van 15.00 tot ca 16.00 uur.

De kosten zijn 95 euro voor de training en is inclusief koffie, thee, ranja en een koek. De training wordt afgesloten met een paardenpower diploma voor elke deelnemer.

Geef je op via info@hoevebeukers.nl

Voor meer informatie: http://www.hoevebeukers.nl/overige-activiteiten/paard-en-therapie/

 

 

 

 

 

Senang

Praktijk voor

psycho-sociale therapie

Meppel

 

 

• Geen geitenwollen sokken

 

• Geen drempels

 

• Gewoon bij u thuis

Hillian Brink |

Psycho-sociaal therapeute

 

Contact: tel. 0522 - 24 27 51

hillian@senangmeppel.nl